Jdi na obsah Jdi na menu
 


Autem cestou necestou

Příspěvky

Jak jsme v zimě zavítali na turisty opomíjené Konicko

Turisty opomíjené město Konice a jeho zajímavé okolí jsme během našich výletů navštívil již několikrát a vždy se nám v tomto kraji líbilo. Zaujala nás zdejší kouzelná příroda, historické památky, milí domorodci a v neposlední řadě fakt, že jsme zde nikdy nenarazili na houfy turistů. S potěšením jsme si tak mohli v klidu vychutnávat nabídku místních specialit, jež nám uvařila paní historie spolu s kolegyní v bílém oděvu, kterou nebyl nikdo jiný než šéfkuchařka příroda. Turistickým menu jsme se skvěle dokázali nasytit také v rámci zimní cesty, když jsme si v Brodku u Konice potřebovali nakoupit léčivé tinkturami z bylin a pupenů, jež zde už několik let vyráběla magistra Jana Podhorná. Byli by jsme však špatní cestovatelé, kdyby nás nenapadlo využít spojit příjemné s užitečným a tak jsme si okamžitě začali řešit prohlídku zámku v Konici, který byl normálně v tomto období uzavřen. Další řádky pak popisují celé naše putování po Konici a okolí.

 
12. 11. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme se prošli Potštátem a neobsloužil nás tlustý Jan

Paní zima během svého panování dokázala lidem každý rok nabídnout rozličné podoby. Od nepříjemných plískanic či tuhého mrazu, kdy by Marušce nedokázalo pomoci ani dvanáct měsíčků, až po krásné slunečné počasí s třpytkami na sněhové pokrývce, připomínající bílý kabát posázený diamanty. Každopádně pro nás toto období nikdy nebylo tím nejoblíbenějším a s jistou nostalgií jsme během lednových a únorových večerů vzpomínali na podzim a nemohli se dočkat jara. Nicméně jednoho únorového dne se na nás usmálo štěstí a příznivé počasí nám umožnilo vyrazit na výlet. Z mnoha nabídek krás naší vlasti jsme si vybrali turisty opomíjené Oderské vrchy, které se navíc nerozkládaly nijak daleko od našeho domova v Olomouci, takže jsme brzy dorazili do Potštátu. V tomto historickém městě jsme se ocitli již podruhé, když mezi oběma návštěvami uběhlo pět a půl roku. Hlavním důvodem bylo několik památek, které jsme opomenuli při prvním putování městem a svůj reparát jsme zahájili u malé kapličky svaté Barbory. Auto jsme zaparkovali v ulici se zajímavým názvem Padesát lánů několik desítek metrů pod kaplí a vydali se na její obhlídku. Další řádky pak popisují náš celodenní výlet. 

 
29. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme ve skále spatřili Pannu Marii

Podzim vždy patřil k našemu nejoblíbenějšímu ročnímu období, jehož krásy jsme se snažili co nejvíce vychutnávat, kdykoliv jsme měli volný čas. A pokud nám navíc třetí část roku ukázala vlídnou tvář, na nic jsme nečekali, nastartovali náš vůz a vyrazili do přírody či za historickými památkami. Jedno sobotní zářijové ráno naše maličkosti sluníčko vytáhlo z postele a pozvalo nás na podzimní výlet. Z mnoha nabídek krás naší vlasti jsme si vybrali turisty opomíjené Oderské vrchy, které se navíc nerozkládaly nijak daleko od našeho domova v Olomouci, takže jsme brzy dorazili do města Potštát. Další řádky pak popisují náš celodenní výlet. 

 
28. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Brně na vlastní oči viděli vznik vesmíru

Jarní počasí dokáže nabídnout různé tváře, od těch usměvavých plných sluníčka, až po zamračenou oblohu a déšť, kdy by ani onoho nešťastného čtyřnohého štěkajícího tvora pán lidstva ven nevyhnal. V onen aprílový víkend naštěstí sluníčko vstalo tou pravou nohou, tedy pokud žhavý kotouč nějaké končetiny má a tak nám nebránilo nic v tom, abychom vyrazili na výlet. Vzhledem k tomu, že jsme potřebovali něco nakoupit v Brně, naplánovali jsme si několik cílů právě do okolí jihomoravské metropole. Další řádky pak popisují náš celodenní výlet, který jsme strávili v Brně a okolí.

 
15. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme navštívili mokrosuchý Slavkov u Brna

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru, na který jsme se pochopitelně velmi těšili. Termín jsme si vybrali na začátek dubna, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát jarní počasí, bohužel jsme se velice spletli. Po třech měsících konečně nastal den D, kdy jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Naši prohlídku Kyjova nám bohužel ztěžoval vytrvalý déšť, ale i přes nepříjemné chladné počasí a neustále padající kapky vody jsme ve městě shlédli všechny naplánované zajímavosti, včetně zámku Milotice a Bukovanského mlýna. Třetí den po snídani jsme si sbalili věci, opustili pokoj a poté jsme odevzdali klíče v recepci. Vzápětí jsme dali vale nejen Kyjovskému pivovaru, ale také deštěm zmáčenému městu Kyjov. Naším dalším cílem se staly Žarošice a poté město Slavkov u Brna. Další řádky pak popisují naše dobrodružství na těchto dvou místech. 

 
14. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme na zámku Milotice přivoněli k levanduli

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru. Po třech měsících konečně nastal den D, kdy jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Přes nepříjemné chladné počasí a neustále padající kapky vody jsme ve městě shlédli všechny naplánované zajímavosti a tak jsme se mohli spokojeně v hotelu Kyjovský pivovar. Druhý den jsme ráno v hotelu posnídali a protože stále lilo jako ze zahradnické konve zelené barvičky s bílými květy, tak jsme lenošili na pokoji až do pravého poledne. 

 
11. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Kyjově hledali památky mezi kapkami deště

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru, na který jsme se pochopitelně velmi těšili. Termín jsme si vybrali na začátek dubna, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát jarní počasí, bohužel jsme se velice spletli. Po třech měsících konečně nastal den D a my jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Cesta po dálnici proběhla rychle a následně jsme bez problémů dojeli po okresních silnicích až městečka Ždánice, v němž jsme měli v plánu shlédnout dvě památky. Další řádky pak popisují náš první den z víkendového pobytu v Kyjově.

 
10. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme byli v Modré pokropeni živou vodou

Na závěr září jednoho roku jsme si naplánovali výlet do okolí Uherského Hradiště, kde jsme navštívili poměrně hodně zajímavých míst. Hlavním důvodem cesty na Slovácko byla expozice Živá voda v obci Modrá, kde jsme pár let předtím shlédli sousední skanzen plný archaických staveb, ale vodní muzeum zde tehdy ještě nestálo. Samozřejmě nezůstalo jen u těchto expozic, nýbrž jsme si k nim přidali další turistické cíle. Další řádky pak popisují celý náš výlet. 

 
5. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Oslavanech hráli hry s permoníky

Jižní Morava se stala cílem mnoha našich jednodenních výletů či několika delších dovolených. Do tohoto malebného místa naší země jsme také pravidelně jezdili za našimi příbuznými, kteří pobývali v Moravském Krumlově a nedaleké vesnici Dobřínsko. Díky nezkaleným vzájemným vztahům jsme na pomezí Jižní Moravy a Vysočiny jezdívali celkem často a jednoho takového rodinného výletu jsme využili k návštěvě města Oslavany. Další řádky popisují celé naše dobrodružství v Oslavanech.

 
9. 7. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Brně osedlali traktor a vylezli na komín

Brno má na svém území tolik památek, zajímavostí a turistických cílů, že je absolutně nemožné poznat je všechny v rámci jedné, dvou či pěti návštěv. Proto jsme do tohoto velikého jihomoravského města přijeli tolikrát, že by to člověk nespočítal na prstech jedné ruky. Při jednom z mnoha navštívení Brna jsme zavítali do jeho částí Slatina, Černovice a Komárov, kde jsme postupně poznali několik zajímavých míst. Další řádky popisují celý náš výlet. 

 
30. 6. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0


 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 7
Celkem: 538392
Měsíc: 19236
Den: 528